Wyświetlanie 49–60 z 65 wyników

  • Wyświetl:

Przyprawa do kuchni włoskiej 40g

0,00 

Składniki:

pomidor, cebula, bazylia, czosnek niedźwiedzi, oregano, czosnek.

40g

Przyprawa do mięsa mielonego 50g

0,00 
Skład

Warzywa suszone ( marchewka, pasternak, pietruszka nać), majeranek, papryka ostra, tymianek, gorczyca biała, gałka muszkatołowa, kolendra, szałwia, pieprz czarny, ziele angielskie, cebula suszona

50g

Przyprawa do grilla 50g

0,00 
Skład

warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, pietruszka nać), papryka ostra, majeranek, pieprz czarny, cząber, rozmaryn, ziele angielskie, jałowiec, kolendra, mięta, szałwia

50g

Przyprawa do drobiu 50g

0,00 

Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.

Skład:

warzywa suszone (marchew, pasternak, natka pietruszki, cebula), majeranek, rozmaryn, kurkuma, cząber, mięta, tymianek, oregano, szałwia, papryka ostra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny

Opakowanie:

50g

Kminek – ziarno 60g

0,00 

Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.

Skład

kminek ziarno 100%

60g

Gałka muszkatołowa mielona 30g

0,00 

Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą, Dodaje się jej do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso jagnięce i kiełbasy.

Skład

gałka muszkatołowa mielona 100%

30g

Chilli 60g

0,00 

Chili nadaje przyprawom pikantny i ostry smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chilli ma również doskonały wpływ na trawienie.

Skład

chilli 100%

60g

Curry 60g

0,00 

Stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Szczególnie ostrożnie i z wyczuciem należy dodawać do potraw z jaj i białego sera.

Skład

kurkuma, kozieradka, imbir, kminek, kardamon, pieprz czarny, papryka ostra, kolendra, papryka słodka, czosnek, goździki, gałka muszkatołowa, cynamon

60g

Estragon 20g

0,00 

Na świeżo stosowany jest do mięs, sosów, wszelkich marynat. Dodaje się do kiszonek kapusty i ogórków. Niewielki dodatek świeżego ziela znakomicie podnosi walory smakowe sałatek warzywnych, farszów, zakąsek i jaj gotowanych.

Skład

estragon 100%

20g

Cebula suszona 60g

0,00 

Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.

Skład

cebula 100%

60g

Cynamon laski 40g

0,00 

Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. Idealny do grzanego piwa, wina i nalewek alkoholowych.
Skład

cynamon laska 100%

40g

Bazylia 25g

0,00 

Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.

Skład

bazylia 100%

25g