Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.
Skład:
pomidor, cebula, bazylia, czosnek niedźwiedzi, oregano, czosnek.
Warzywa suszone ( marchewka, pasternak, pietruszka nać), majeranek, papryka ostra, tymianek, gorczyca biała, gałka muszkatołowa, kolendra, szałwia, pieprz czarny, ziele angielskie, cebula suszona
warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, pietruszka nać), papryka ostra, majeranek, pieprz czarny, cząber, rozmaryn, ziele angielskie, jałowiec, kolendra, mięta, szałwia
Mieszanka przyprawowa do mięsa drobiowego.
Skład:
warzywa suszone (marchew, pasternak, natka pietruszki, cebula), majeranek, rozmaryn, kurkuma, cząber, mięta, tymianek, oregano, szałwia, papryka ostra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny
50g
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.
Skład
kminek ziarno 100%
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą, Dodaje się jej do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso jagnięce i kiełbasy.
Skład
gałka muszkatołowa mielona 100%
Chili nadaje przyprawom pikantny i ostry smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chilli ma również doskonały wpływ na trawienie.
Skład
chilli 100%
60g
Stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Szczególnie ostrożnie i z wyczuciem należy dodawać do potraw z jaj i białego sera.
Skład
kurkuma, kozieradka, imbir, kminek, kardamon, pieprz czarny, papryka ostra, kolendra, papryka słodka, czosnek, goździki, gałka muszkatołowa, cynamon
60g
Na świeżo stosowany jest do mięs, sosów, wszelkich marynat. Dodaje się do kiszonek kapusty i ogórków. Niewielki dodatek świeżego ziela znakomicie podnosi walory smakowe sałatek warzywnych, farszów, zakąsek i jaj gotowanych.
Skład
estragon 100%
20g
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Skład
cebula 100%
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. Idealny do grzanego piwa, wina i nalewek alkoholowych.
Skład
cynamon laska 100%
Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Skład
bazylia 100%